top of page

Wat je moet weten over de populaire arabica koffiebonen

Bijgewerkt op: 7 jan.

Wist je dat van alle koffiebonen die jaarlijks geproduceerd worden, ongeveer 70% bestaat uit Arabica koffiebonen? In deze blog lees je wat arabica bonen zijn, hoe deze koffiebonen smaken en ontdek je onze 100% arabica koffiebonen.


  • Wat zijn arabica koffiebonen

  • Arbeidsintensief en kostbaar met weinig cafeïne

  • De smaak van de arabica koffieboon

  • De 100% arabica koffiebonen van Gewoon, Goede Boon


Wat zijn arabica koffiebonen?

Arabica koffiebonen zijn koffiebonen die op grote hoogte worden geteeld op zo’n 1500 meter hoogte. Arabica koffiebonen groeien aan struiken met langwerpige peulen waar de koffiebonen in zitten. De meeste Arabica bonen worden geteeld in streken rond de evenaar.Arbeidsintensief en kostbaar met weinig cafeïne

Omdat de Arabica koffiebonen hoog groeien, is de productie kostbaarder en arbeidsintensiever en dat maakt deze koffiebonen duurder. Nog een effect van de struiken op de 1500 meter hoogte, is dat de Arabica koffiebonen minder last hebben van ziektes en parasieten. Hierdoor hoeft de koffieboon weinig cafeïne aan te maken waardoor de koffieboon van nature een laag cafeïne gehalte heeft, ongeveer 35% minder dan bijvoorbeeld robusta koffiebonen.

De smaak van de arabica koffieboon

De grond waarop deze koffieboon groeit, is sterk van invloed op de smaak. Zo kan het zijn dat een Arabica koffieboon die uit Brazilië komt, heel andere smaakaccenten heeft dan een Arabica koffieboon uit Ethiopië.


Over het algemeen zijn arabica koffiebonen aromatisch van smaak en hebben een verfijnde en zoete (fruitig/bloemig) of zure smaak. Je combineert de arabica koffiebonen goed met melkvarianten van koffie zoals je cappuccino, latte macchiato of een flat white.


De 100% arabica koffiebonen van Gewoon, Goede Boon

De koffiebonen Gewoon, Goede Boon #3 zijn hoge klasse koffiebonen van 100% hoogwaardige arabica. De koffiebonen zijn rustig medium roast gebrand. De koffie van deze koffiebonen is hazelnoot bruin van kleur, ruikt naar een vanille aroma, zacht van smaak met een zoet aangename afdronk. Deze koffiebonen zorgen voor een volle koffiebeleving, perfect in combinatie met melk zoals je cappuccino, latte macchiato of flat white. Hier lees je meer over de herkomst van de Gewoon, Goede Boon arabica koffiebonen of koop je je koffiebonen voorraad Gewoon, Goede Boon #3.


100 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page