top of page

Het verschil tussen cafe latte, latte macchiato en flat white

Bijgewerkt op: 7 jan.

De namen maken het niet makkelijker, want alle drie doen denken dat er melk in zit. Dat klopt ook, maar toch zijn er verschillen tussen deze koffiedranken. Wil je je niet meer vergissen bij de koffieautomaat of bij het café? Lees dan deze blog om het verschil te ontdekken tussen cafe latte, latte macchiato en flat white.


  • Caffe latte

  • Latte macchiato

  • Flat white


Caffe latte

Caffe latte is voor het eerst gemaakt om de bittere smaak van espresso te verzachten. Andere namen voor caffe latte zijn ook wel ‘café au lait’, ‘grand crème’ of ‘Milchkaffee’.

Hoe maak je het?

Caffe latte bestaat uit espresso en melk en melkschuim. 1/3e deel bestaat uit espresso, de rest wordt opgevuld met warme melk met bovenop een dun laagje melkschuim.


Latte macchiato

Latte macchiato is vernoemd naar de bijzondere manier waarop je deze koffiedrank samenstelt. Je bouwt de drank op in laagjes van melk, espresso en melkschuim. ‘Macchiato’ betekent namelijk ‘gevlekt’. Leuk feitje: In Italië wordt latte macchiato vanwege de grote hoeveelheid melk gezien als koffie voor kinderen.


Hoe maak je het?

Bij het maken van latte macchiato giet je de gestoomde melk in een kop of glas. Daar bovenop komt een shot espresso. Tot slot giet je er een dikke laag melkschuim op.


Flat white

Dan is er nog de flat white. Over de oorsprong van deze koffiebereiding zijn de meningen verdeeld. De koffie is voor het eerst bereid in Australië of Nieuw-Zeeland. De drank heet ‘flat white’ door het dunne laagje melkschuim bovenop.

Hoe maak je het?

Flat white serveer je gewoonlijk in een wat breder kopje met schotel. Als eerste giet je espresso in het kopje. Voeg de gestoomde melk toe aan de espresso. Zo komt er een fluweelachtige melkschuim laag op je koffie.verschil latte, latte macchiato en flat white

Samengevat: wat is het verschil tussen cafe latte, latte macchiato en flat white?

Het verschil zit dus vooral in de volgorde waarop de melk en de espresso samenkomen in je kop of glas. Op de afbeelding hiernaast zie je de samenstelling nog eens duidelijk uitgelegd.Fotogeniek met je koffiebonen

Door de verschillende laagjes en de koffie vermengd met melk zijn deze drie dranken erg fotogeniek en ‘Instagramable’. Deel jouw foto van een lekkere kop koffie op Instagram met #gewoongoedeboon en wie weet zie je jouw foto terug in de Instagram stories van Gewoon, Goede Boon.


Wist je dat Gewoon, goede boon een speciale koffieboon heeft die erg lekker smaakt in combinatie met melk? Je maakt met Gewoon, goede boon #3 een heerlijke caffe latte, latte macchiato of flat white! #3 bestaat uit 100% arabica koffiebonen. Hierdoor ervaar je een verfijnde zoete koffie. Je koopt hem los of in een koffieproeverij.

Neem een kijkje in de shop. Hier vind je het assortiment vers gebrande koffiebonen, een koffie thuisproeverij, een koffie thuiswerk pakket, leuke koffie merchandise voor koffielovers en verschillende gratis digitale koffiecadeautjes.

Recente blogposts

Alles weergeven

Yorumlar


bottom of page