top of page

3 Verrassende koffie ideeën voor Valentijnsdag met koffiebonen

Bijgewerkt op: 7 jan.

Op 14 februari is het Valentijnsdag. Dit is een dag dat je elkaar extra aandacht geeft, bijvoorbeeld met een cadeau, bloemen of een kaart. Maar heb je er aan gedacht om aandacht te geven met koffie? In deze blog lees je 3 originele koffie ideeën voor Valentijnsdag en je koffiebonen: een romantische kop koffie, een Valentijns koffie recept of een koffieproeverij voor thuis.


Maak deze romantische cappuccino voor Valentijnsdag met koffiebonen

Valentijnsdag koffiebonen

Begin Valentijnsdag goed: met een hartje op een lekkere cappuccino. Als je dit nog nooit gedaan hebt, is dit misschien wat hoog gegrepen. Gelukkig is er een makkelijke manier om een liefdevolle kop cappuccino te maken. Met een sjabloon maak je heel eenvoudig een figuur op je koffie met cacao of kaneel. Je zou zelfs je geliefde op deze manier ten huwelijk kunnen vragen. Romantisch toch?

Maak een Valentijns latte voor je geliefde

Met dit recept maak je een prachtige, instawaardige, roze koffie. Je serveert de koffie in een doorzichtig glas, zodat je de kleuren goed ziet.


Ingrediënten:

 • 120 ml espresso

 • 300 ml volle melk

 • 1 eetlepel bietensap

 • Slagroom in spuitbus

 • 3 eetlepels perenrood suiker voor stoofperen

Valentijnsdag koffiebonen

Hoe maak je het?

Zet een kop espresso en zet een doorzichtig glas klaar. Warm de melk op, bijvoorbeeld in een steelpan met 2/3 van het perenrood erbij. Klop dit mengsel met een garde of melkschuimer tot stevig schuim. Doe de espresso in het glas, voeg het melkmengsel toe. Doe er een scheutje bietensap bij en roer het geheel door. Maak je koffie af af met een toef slagroom en besprenkel dit met de rest van het perenrood. Zo ziet je Valentijns latte er extra gezellig uit.


Cadeau tip: Koffieproeverij voor thuis

Zoek je nog een cadeau voor Valentijnsdag? Geef een Gewoon, Goede Boon koffieproeverij cadeau! Je krijgt drie verschillende smaken koffie met een aromawiel, koffierecepten en -weetjes en info over de geschiedenis bij je geliefde thuis bezorgd.


Koffieproeverij thuis van Gewoon Goede Boon

 • Thuisbezorgd

 • Voor 2-6 personen

 • Geniet thuis van een warme koffieproeverij

 • Het enige wat je nodig hebt is een koffiemaler of bonenmachine, verder wijzen de boontjes in het proeverij-pakket je wel de weg.
Je krijgt een pakket thuis gestuurd met de volgende inhoud per 2 personen:

 • 3x 250 gram bonen, 3 verschillende smaken

 • Proefnotities met QR-code naar het aromawiel, een handig hulpmiddel om de smaak te herkennen

 • Info over de geschiedenis van koffie, koffierecepten en koffieweetjes

Voor de koffiebonen van Gewoon, Goede Boon hoef je de deur niet uit, want ze worden gewoon bij je thuisbezorgd. Neem een kijkje in de shop. Hier vind je het assortiment vers gebrande koffiebonen, een koffie thuisproeverij, een koffie thuiswerkpakket, leuke koffie merchandise voor koffielovers en verschillende gratis digitale koffiecadeautjes.

Comments


bottom of page