top of page

Hoe zet je koffie van koffiebonen zonder koffiezetapparaat?

Bijgewerkt op: 7 jan.

In een eerdere blog lees je welke koffiemachine goed samenwerkt met de koffiebonen van Gewoon, Goede Boon. Maar wat als je geen koffiebonenmachine hebt? Daar zijn allerlei oplossingen voor. In deze blog ontdek je hoe je koffie zet met de koffiebonen van Gewoon, Goede Boon zonder een koffiezetapparaat te kopen.


Er is een aantal manieren waarop je koffie zet zonder koffiebonenmachine . Welke manier je ook kiest, je eerste stap is altijd het malen van je koffiebonen. Hiervoor gebruik je een koffiemolen. Koffiemolens zijn verkrijgbaar in alle prijscategorieën.

Aan de slag met koffiebonen zonder koffiezetapparaat

Je leest vier manieren om koffie te zetten zonder koffiezetapparaat

  • Cafetiere

  • Percolator

  • Filter koffiezetapparaat

  • Filter of zeef (slow coffee)


1. Cafetière

Een ouderwetse, maar nog altijd populaire, manier om koffie te zetten is met een cafetière. Dit noemen we ook French press genoemd. Wanneer je koffie zet met een cafetière, heb je de gemalen bonen, een waterkoker en een cafetière nodig. In deze video ontdek je stap voor stap hoe je koffie zet met een cafetière.Koffiebonen zonder koffiezetapparaat


2. Percolator

Een andere manier om je koffie te zetten, is met een percolator. Je vult eerst het onderste gedeelte van de percolator met water. Daarna plaats je het zeefje er bovenop. Vul het zeefje met je gemalen koffiebonen, zonder dit aan te drukken. Draai nu het bovenste gedeelte vast, en zet de percolator op een zacht vuur op je fornuis. Als je de koffie hoort pruttelen, is deze klaar. Haal je perculator van het fornuis en roer het goed door. Heb je een inductiekookplaat? Let er dan op of je percolator daarvoor geschikt is.


3. Filter koffiezetapparaat

In je filter koffiezetapparaat kun je ook gewoon de koffiebonen van Gewoon, Goede Boon gebruiken. Als je de bonen zo fijn mogelijk maalt, kun je ze gewoon gebruiken als filterkoffie.

4. Met filter of zeef (slow coffee)

Heb je geen zin in allerlei apparaten? Dan kun je ook koffie zetten met alleen een filter of zeef en heet water. Neem een kop of glas en leg het filter, gevuld met koffie, er op . Giet hier langzaam gekookt water overheen. Als je het met een zeef doe, doe je koffie in een kop of kan en giet je daar rechtstreeks het gekookte water op. Laat dit ongeveer 5 minuten trekken. Nu giet je de koffie in een kop of glas door een zeef heen, zodat je geen klonten hebt.


koffiebonen zonder koffiezetapparaat

Genoeg opties om gebruik te maken van de kwalitatieve koffiebonen van Gewoon, Goede Boon. Bestel koffiebonen in de online shop, krijg ze thuisbezorgd en geniet van je koffiemoment.


2.112 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page