top of page

Deze koffiebonen machine hoort bij goede koffie

Bijgewerkt op: 5 jun.

Thuis werken is steeds normaler. Daarom vinden we het steeds belangrijker om thuis kwalitatief lekkere koffie te drinken. En daar hoort natuurlijk een goede koffiemachine bij.


In deze blog ontdek je waar je op kunt letten bij de aankoop van een koffie apparaat, welke koffiebonen machines perfect samenwerken met de koffiebonen van Gewoon Goede Boon en ontdek je 5 machines in verschillende prijsklassen.

koffiebonen machine

Waar moet je op letten als je een koffiebonen machine koopt?

Bij elektrische apparaten zoals een koffiebonen machine staat kwaliteit natuurlijk voorop. Maar het oog wil ook wat. Een koffiemachine staat vaak in het zicht op het aanrecht, dus mag het ook wel een toevoeging zijn aan je interieur. Wat voor dranken wil je ermee kunnen maken? Moet je koffiemachine ook cappuccino en latte macchiato maken bijvoorbeeld? Het is ook belangrijk om te weten hoeveel geld je wilt uitgeven aan een koffiemachine. Wist je dat er voor ieder budget een passende koffiemachine op de markt is?


Denk vooraf na over de functionaliteiten die je nodig hebt

Denk goed na over hoeveel verschillende soorten koffie dranken je drinkt. Een handig trucje hierbij is goed nadenken welke koffie soort het hele gezin afgelopen week dronk: was dat echt een cappuccino, een caffe latte, een ristretto en een chocochino? Of drink iedereen eigenlijk gewoon een zwarte kop koffie? Hoe meer opties je koffiebonen machine moet maken, hoe hoger vaak de prijs is die je betaalt.

Hoe groot is je keuken?

En hoeveel ruimte wil je opofferen voor je koffiebonen machine? Wil je dat je koffiebonen machine goed in het oog springt of wil je dat het in een klein hoekje past? Het zou zonde zijn als je investeert in een mooie koffiebonen machine en je vindt dat deze net niet helemaal lekker past op je aanrecht.


Wel of geen melk opschuim systeem?

Wanneer je gaat voor een koffiebonen machine met een melk opschuimsysteem, ben je al snel flink meer geld kwijt dan de koffie apparaten zonder deze ingebouwde functionaliteit. Je kunt al voor een paar tientjes een mooi opschuim apparaat kopen die je dan tevoorschijn neemt wanneer je een melkvariant koffie wilt zetten.

Welke koffiebonen?

Natuurlijk drink je de kwalitatief goede koffiebonen van Gewoon, Goede Boon ;-). Maar mocht je toch een keer voor een andere koffieboon gaan, neem dan niet de goedkoopste kiloknaller: Je koffiebonen machine is namelijk maar een middel om goede koffie te zetten. Koffiebonen is je basis waarmee je je lekkere koffie maakt.
Als je bij webshops zoals Bol.com filtert op kwaliteit en reviews staat deze volautomatische espressomachine bovenaan. De reviews zijn erg goed en de prijs is ook niet gek met ± €300. Met deze automaat kun je espresso maken, maar ook bijvoorbeeld café latte. Deze machine is verkrijgbaar in zilver en in zilver/zwart. Het is een echte eyecatcher in je keuken.

5000 koppen koffie: Philips EP5365 Espressomachine

Heb je wat meer te besteden? Dan is misschien deze zilveren Philips machine wel wat voor je. Deze automaat maakt niet alleen koffie en espresso, maar ook cappuccino en latte macchiato. Je kunt met deze espressomachine wel 5000 koppen koffie zetten zonder te ontkalken, dus dat is een groot pluspunt. De prijs ligt rond de €469.
Wil je als een echte barista voor de dag komen? Dan is dit de machine voor jou. Deze pistonmachine van Sage Barista Express ziet er enorm chic uit en maakt volgens de reviews heerlijke koppen koffie. Deze luxe machine komt wel met een relatief hoge prijs. Hij kost namelijk zo’n €599.

Voor een klein budget heeft Philips een lijn ontwikkeld met relatief goedkope bonenmachines. De Grind & Brew lijn heeft betaalbare bonenkoffiemachines in diverse kleuren. Onder andere koperkleur, zilver en champagnekleur. Voor ieder wat wils dus. Dit apparaat heeft een timer, waardoor je koffie ’s ochtends al klaarstaat als je uit bed komt. Ideaal toch? De prijs van deze machines varieert tussen de €109 en €165.
In cafés en restaurants wordt vaak het merk JURA gebruikt. Deze machines zijn dan ook van hoge kwaliteit en zien er prachtig uit. De prijs van deze koffiemachine ligt wel wat hoger dan de andere machines in deze blog. Voor dit exemplaar betaal je zo’n €1249. Dit apparaat staat bekend om zijn hoge levensduur en makkelijk onderhoud.


De beste keus van de consumentenbond

De consumentenbond houdt regelmatig tests. Daarnaast hebben zij een handige koffiemachine keuzehulp die alle keuzes handig op een rijtje zet.

Neem een kijkje in de shop. Hier vind je het assortiment vers gebrande koffiebonen, een koffie thuisproeverij, een koffie thuiswerkpakket, leuke koffie merchandise voor koffie lovers en verschillende gratis digitale koffiecadeautjes.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page