Deze koffiemachine hoort bij goede koffie

Bijgewerkt: feb 6

Thuis werken is steeds normaler. Daarom is het steeds belangrijker om thuis kwalitatief lekkere koffie te drinken. Bij goede koffie hoort natuurlijk een goede koffiemachine. Ontdek in deze blog welke koffiebonenmachines perfect samenwerken met de koffiebonen van Gewoon Goede Boon. In deze blog ontdek je vijf machines in verschillende prijsklassen.


Waar moet je op letten als je een koffiemachine koopt?

Bij elektrische apparaten zoals een koffiemachine staat kwaliteit natuurlijk voorop. Maar het oog wil ook wat. Een koffiemachine staat vaak in het zicht op het aanrecht, dus mag het ook wel een toevoeging zijn aan je interieur. Wat voor dranken wil je ermee kunnen maken? Moet je koffiemachine ook cappuccino en latte macchiato maken bijvoorbeeld? Het is ook belangrijk om te weten hoeveel geld je wilt uitgeven aan een koffiemachine. Wist je dat er voor ieder budget een passende koffiemachine op de markt is?

Hoge kwaliteit: De’Longhi Magnifica ECAM 22110

Als je bij webshops zoals Bol.com filtert op kwaliteit en reviews staat deze volautomatische espressomachine bovenaan. De reviews zijn erg goed en de prijs is ook niet gek met ± €300. Met deze automaat kun je espresso maken, maar ook bijvoorbeeld café latte. Deze machine is verkrijgbaar in zilver en in zilver/zwart. Het is een echte eyecatcher in je keuken.

5000 koppen koffie: Philips EP5365 Espressomachine

Heb je wat meer te besteden? Dan is misschien deze zilveren Philips machine wel wat voor je. Deze automaat maakt niet alleen koffie en espresso, maar ook cappuccino en latte macchiato. Je kunt met deze espressomachine wel 5000 koppen koffie zetten zonder te ontkalken, dus dat is een groot pluspunt. De prijs ligt rond de €469.

Luxe pistonmachine: Sage Barista Express Stainless Steel

Wil je als een echte barista voor de dag komen? Dan is dit de machine voor jou. Deze pistonmachine van Sage Barista Express ziet er enorm chic uit en maakt volgens de reviews heerlijke koppen koffie. Deze luxe machine komt wel met een relatief hoge prijs. Hij kost namelijk zo’n €599.

Low budget: Philips grind & brew

Voor een klein budget heeft Philips een lijn ontwikkeld met relatief goedkope bonenmachines. De Grind & Brew lijn heeft betaalbare bonenkoffiemachines in diverse kleuren. Onder andere koperkleur, zilver en champagnekleur. Voor ieder wat wils dus. Dit apparaat heeft een timer, waardoor je koffie ’s ochtends al klaarstaat als je uit bed komt. Ideaal toch? De prijs van deze machines varieert tussen de €109 en €165.

High end: JURA E8 Dark Inox

In cafés en restaurants wordt vaak het merk JURA gebruikt. Deze machines zijn dan ook van hoge kwaliteit en zien er prachtig uit. De prijs van deze koffiemachine ligt wel wat hoger dan de andere machines in deze blog. Voor dit exemplaar betaal je zo’n €1249. Dit apparaat staat bekend om zijn hoge levensduur en makkelijk onderhoud.

Neem een kijkje in de shop. Hier vind je het assortiment vers gebrande koffiebonen, een koffie thuisproeverij, een koffie thuiswerkpakket, leuke koffie merchandise voor koffielovers en verschillende gratis digitale koffiecadeautjes.

Recente blogposts

Alles weergeven