top of page

Dit kun je nog meer doen met koffie

Bijgewerkt op: 23 aug. 2021

Koffie is niet alleen lekker om te drinken. Je kunt er nog veel meer mee! En dat is misschien vreemder dan je zou verwachten. Je gebruikt het tegen geurtjes, je huid of voor je planten. Zo ga je ook nog eens verspilling tegen. Lees in deze blog hoe je koffie hiervoor gebruikt.


Koffie ijsjes

Met koffie maak je niet alleen een warme drank, maar ook een lekker recept om te eten in bijvoorbeeld een ijsje. Een voorbeeld van een recept voor een lekker koffie ijsje lees je op de website van Zoetrecepten.

Koffie is een wondermiddel voor je huid

Koffie is heel goed voor je huid, ontdekte blogster Cynthia. Het bevat antioxidanten en de cafeïne zorgt voor een steverige huid. Koffie bevat ook polyphenolen en hydrocinnaminezuur, wat ontstekkingsremmend werkt. Koffie is dus een prima middel om scrub van te maken. Je gebruikt hiervoor de restjes van koffie, dus het is nog gratis ook.

Wat heb je nodig? 100 gram koffiedik (gebruikte vermalen koffiebonen)

40 gram kristalsuiker

30 gram grof zout

30 ml olie (bijvoorbeeld olijfolie of arganolie)

Hoe maak je het? Haal de klontjes uit de koffiedik en meng dan de ingrediënten met elkaar. En dan nu: scrubben maar!

Wallen? Koffie!

Donkere kringen onder je ogen? Ook hierbij helpt koffie. Meng wat koffiedik met olie (bijvoorbeeld olijfolie of arganolie) tot een dikke pasta en smeer het onder je ogen. Laat het een paar minuten intrekken en je huid onder je ogen ziet er weer fris en stralend uit.

Koffie voor de planten

Niet alleen mensen houden van koffie, maar planten zijn er ook dol op. Koffiedik is erg goed voor planten. Koffiedik bevat veel stikstof, fosfor en kalium. Dit zijn de belangrijkste ingrediënten voor goede mest in de tuin. Bloemen zouden er een gezonder en betere kleur van krijgen. Als je van je slakken in de tuin af wilt, is koffiedik ook een goed idee. Slakken houden namelijk niet van koffie. Meer hierover weten? Lees dan hier het artikel van Libelle.

Nare geuren in de koelkast

We hebben er allemaal wel eens last van: een stinkend, schimmelend product in de koelkast. Je kunt boenen, zoveel als je wilt, maar de nare geur blijft. Koffie is de oplossing. Zet gemalen koffiebonen in een schaal in de koelkast. Dit haalt de nare geur weg. Laat het schaaltje zolang als nodig is staan.

Gootsteen ontstopper

Koffiedik werkt ook als gootsteenontstopper. Als je gootsteen is verstopt, kun je er wat koffieprut in gooien met afwasmiddel, gevolgd door kokend water.

Als je je koffie gedronken hebt, kun je dus zelfs de resten gebruiken. Zo verspil je niets.

Neem een kijkje in de shop. Hier vind je het assortiment vers gebrande koffiebonen, een koffie thuisproeverij, een koffie thuiswerkpakket, leuke koffie merchandise voor koffielovers en verschillende gratis digitale koffiecadeautjes.

575 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page