top of page

10 Instagram accounts die je wilt volgen als koffie lover

Bijgewerkt op: 19 aug. 2021

Koffie is net kunst

Koffie is net kunst, en op Instagram kom je veel van deze koffie kunst tegen. Het is boeiend om te zien wat je met koffie kunt. Denk aan latte art, koffie die je vermengt met melk of koffie die je in lagen opbouwt In deze blog ontdek je een aantal Instagram accounts die je als echte koffieliefhebber niet wilt missen.

Latte art

Via een bepaalde techniek bijzondere ontwerpen maken op een cappuccino of café latte, dat heet latte art. Denk aan figuren als hartjes, blaadjes of zelfs dieren of gezichten. Met latte art kun je alle kanten op. Best of Latte Art is een Instagram account waarop je foto’s en filmpjes ziet van vooral hartjes-, blaadjes-, bloemenvormen.

Michael Breach van het Instagram account @BaristArt waagt zich aan een andere soort latte art. Hij maakt onder andere filmsterren, zangers en landschappen op je kop koffie. Zo maakte hij al Harry Potter, Prince en Oprah Winfrey van melk.
Coffee Cups of the World

Niet alleen kunstige koffie is leuk, maar een mooie beker of mok brengt ook altijd een glimlach op je gezicht. Henry van @CoffeeCupsOfTheWorld verzamelt op zijn Instagram account mooie en creatieve koffiebekers. Heel grappig en inspirerend om te zien.


Barista Dritan Alsela

De grootste koffieliefhebbers kennen vast Dritan Alsela wel. Deze bekende barista heeft een eigen koffiezaak in Düsseldorf. Dritan post foto’s, quotes en soms hele grappige filmpjes! Hij prankt de gasten van zijn café en post de filmpjes daarvan op zijn socials. En echte lolbroek en dus hilarisch om te volgen.


Koffie communities

Andy Anderson heeft op Instagram een ‘coffee community’ opgericht. Zijn stijl is stoer, met een rauw randje. Vooral op zijn pagina Man Make Coffee komt dat goed naar voren.

Andy bezit ook de pagina Humans of Coffee. Ook hierop plaatst hij prachtige foto’s, van koffie, koffiedrinkende mensen en koffieboeren. Beide heel inspirerend om te volgen op Instagram.

Een soortgelijk community account is Coffeeforbidden. Hier zie je bijvoorbeeld tutorials, latte art, informatieve foto’s en filmpjes met een humoristische toon.

Het Instagram account Coffee Mania is een pagina door koffielovers, vóór koffielovers. Hier zie je smakelijke foto’s, van mooie en bijzondere koffies.
Barista magazine

Wat je misschien nog niet wist: er bestaat een heus barista magazine, voor liefhebbers en professionals. Niet alleen informatief, maar ook nog eens vermakelijk. Ze interviewden bijvoorbeeld Wendelien van Bunnik-Verver, de Nederlandse dame die in 2019 twee koffiekampioenschappen won*. Ook organiseren ze soms winacties, waar je aan mee doet via Instagram, door bijvoorbeeld een foto te uploaden van jouw koffie.


Gewoon Goede Boon

Last but not least, Gewoon Goede Boon natuurlijk! Voor de leukste koffiequotes en mooiste koffiefoto’s in je social feed.
Heb jij ook zo’n dorst gekregen van al deze koffiefoto’s? Bestel dan je zak koffiebonen voor een kwalitatief goede kop koffie. Wil je nooit meer zonder koffiebonen zitten? Neem dan een abonnement.


Neem een kijkje in de shop. Hier vind je het assortiment vers gebrande koffiebonen, een koffie thuisproeverij, een koffie thuiswerkpakket, leuke koffie merchandise voor koffielovers en verschillende gratis digitale koffiecadeautjes.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page