top of page

Welke koffie drinken we het meest?

Bijgewerkt op: 23 aug. 2021

Iedereen drinkt koffie op zijn of haar eigen manier. Er zijn veel soorten koffie maar ook in zetmethoden zijn veel verschillen. Sommigen drinken hun koffie zwart, somt met melk of met beiden. Welke koffie wordt nou het meest gedronken?


Nederland staat al jaren in de top 5 van ‘landen met de hoogste koffieconsumptie’. Alleen de Scandinavische landen, met uitzondering van Zweden, scoren hoger volgens de statistieken van de International Coffee Organization.


Welke automaat gebruiken we het meest?

50% van alle verkooppunten in de horeca maakt gebruik van een halfautomaat, 30% maakt gebruik van een volautomaat. Het verschil in automaten in het kort:

  • Volautomaat betekent dat de koffiemachine de koffiebonen vers maalt voor elk kopje koffie. Het koffiezetten gaat volledig automatisch. Zo’n koffiemachine bestaat meestal uit 10 verschillende voorgeprogrammeerde koffierecepten zoals lungo, cappuccino of espresso. Met één druk op de knop heb je dan je kopje koffie.

  • · Bij een Halfautomaat moet je, in tegenstelling tot een volautomaat, veel meer zelf doen. Bij zo’n machine werk je met een filterdrager die je vult met apart gemalen koffie van verse bonen. Je stampt deze koffie aan en vervolgens plaats je de filterdrager terug en zet je de koffie.Wat drinken we het meest?

Ondanks dat (slow) filterkoffie een terugkeer lijkt te maken in koffiebars, laten de cijfers van Datlinq zien dat filterkoffie de laatste jaren heeft plaatsgemaakt voor bonenkoffie. Wanneer we kijken naar de horecamarkt zien we dat ruim 80% gebruik maakt van hele koffiebonen koffie.


Neem een kijkje in de shop. Hier vind je het assortiment vers gebrande koffiebonen, een koffie thuisproeverij, een koffie thuiswerkpakket, leuke koffie merchandise voor koffielovers en verschillende gratis digitale koffiecadeautjes.

351 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page