top of page

Wat is koffie Lungo?

Bijgewerkt op: 23 aug. 2021

Er is een groot aanbod aan koffievarianten. Bijvoorbeeld Espresso’s, Cappuccino’s of Lungo’s. Hier kijken we naar wat een Lungo eigenlijk is.


Wikipedia omschrijft een koffie Lungo als volgt: Caffè lungo, Italiaans voor 'lange koffie', verwijst naar de tijd die door een espressomachine benodigd is om een espresso (enkele of dubbele dosis of shot) met veel meer water (over het algemeen tweemaal zo veel) te maken, resulterend in een uitgerekte espresso, een Lungo.De bereidingswijze van een Lungo is hetzelfde als die van een espresso: met dezelfde hoeveelheid koffie maar met een grotere hoeveelheid water, meestal twee keer zoveel. Een ‘lange koffie’ slaat dus op het extractieproces dat twee keer zo lang is als die van een espresso. Het duurt namelijk langer tot al het water door de koffie heen is geperst.


Door het langere extractieproces, worden meer componenten van de koffie opgenomen door het water. Daardoor krijg je een sterkere, bitterder smaak en een grotere dosering cafeïne per kop koffie. Omdat de dosering groter is van een Lungo, serveer je dit in een grotere kop.


Neem een kijkje in de shop. Hier vind je het assortiment vers gebrande koffiebonen, een koffie thuisproeverij, een koffie thuiswerkpakket, leuke koffie merchandise voor koffielovers en verschillende gratis digitale koffiecadeautjes.

207 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page