top of page

Wat is het verschil tussen een Lungo en een Americano?

Bijgewerkt op: 23 aug. 2021

Americano koffie en Caffè Lungo zijn twee koffiesoorten die regelmatig door elkaar worden gehaald. Zowel een Americano als een Lungo bestaan uit espresso vermengd met water. Toch verschillen ze in bereidingswijze en smaak.


Een Lungo - het Italiaanse woord voor ‘lang’- vereist een langer extractieproces dan een Americano. In feite is een Lungo een ‘uitgerekte espresso’. Waar bij de Americano water aan de espresso wordt toegevoegd, wordt bij een Lungo het water door de espresso getrokken tijdens het zetten. Het resultaat is een sterkere koffiesmaak en een hogere dosering cafeïne dan bij een Americano of gewone espresso. Een Lungo is hierdoor sterker en bitterder van smaak dan de milde Americano.Hoewel een Americano voor veel Amerikanen favoriet is, kan deze koffie voor Nederlanders, die vaak sterkere koffie gewend zijn, te waterig of mild zijn. Wil je toch een lekkere grote kop koffie met een wat sterkere smaak? Dan is de Lungo een goed alternatief.


Neem een kijkje in de shop. Hier vind je het assortiment vers gebrande koffiebonen, een koffie thuisproeverij, een koffie thuiswerkpakket, leuke koffie merchandise voor koffielovers en verschillende gratis digitale koffiecadeautjes.

342 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page