Wat is het verschil tussen een Lungo en een Americano?

Bijgewerkt: feb 6

Americano koffie en Caffè Lungo zijn twee koffiesoorten die regelmatig door elkaar worden gehaald. Zowel een Americano als een Lungo bestaan uit espresso vermengd met water. Toch verschillen ze in bereidingswijze en smaak.


Een Lungo - het Italiaanse woord voor ‘lang’- vereist een langer extractieproces dan een Americano. In feite is een Lungo een ‘uitgerekte espresso’. Waar bij de Americano water aan de espresso wordt toegevoegd, wordt bij een Lungo het water door de espresso getrokken tijdens het zetten. Het resultaat is een sterkere koffiesmaak en een hogere dosering cafeïne dan bij een Americano of gewone espresso. Een Lungo is hierdoor sterker en bitterder van smaak dan de milde Americano.Hoewel een Americano voor veel Amerikanen favoriet is, kan deze koffie voor Nederlanders, die vaak sterkere koffie gewend zijn, te waterig of mild zijn. Wil je toch een lekkere grote kop koffie met een wat sterkere smaak? Dan is de Lungo een goed alternatief.


Neem een kijkje in de shop. Hier vind je het assortiment vers gebrande koffiebonen, een koffie thuisproeverij, een koffie thuiswerkpakket, leuke koffie merchandise voor koffielovers en verschillende gratis digitale koffiecadeautjes.

51 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

SOCIAL MEDIA

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
seal_white_big.png

    KvK 72721928     I     BTW NL001670565B85    I     NL37 KNAB 0259 7212 98     I     TEL 0612868018     I     INFO@GEWOONGOEDEBOON.COM