top of page

Waar bewaar je koffiebonen?

Bijgewerkt op: 7 jan.

Er gaat niets boven een kop verse koffie en die maak je met koffiebonen. Je maalt koffiebonen zelf met de hand of je gebruikt een koffiemachine. Maar hoe bewaar je je koffiebonen het beste? In deze blog lees je handige tips over waar je je koffiebonen bewaart zodat je voortaan de lekkerste verse koffie maakt.Koffie bewaren in de vriezer of koelkast

Koffie moet je altijd op een koele, donkere plek te bewaren. De koelkast is alleen geen goed idee. Het is namelijk belangrijk om koffiebonen te beschermen tegen vocht. Vocht beïnvloedt de natuurlijke oliën die koffiebonen bevatten en daarmee ook de smaak.


Koffie bewaren in de vriezer is wel een prima idee. Dit is wel een eenmalige oplossing; zodra je de koffie uit de vriezer haalt kun je ze beter niet meer terug doen. De koffie zal dan smaak verliezen vanwege het vocht dat vrijkomt bij condensatie.

Bewaar koffiebonen altijd op een koele, donkere plaats

Warmte beïnvloedt de kwaliteit van je koffiebonen namelijk op een negatieve manier. Houd koffie daarom altijd uit de buurt van zonlicht, kunstmatig licht en andere warmtebronnen.Let op de verpakking

Ga je koffie bewaren, dan is het belangrijk de koffie te beschermen tegen lucht, vocht, warmte en andere geuren. Dat kan het beste in een luchtdichte bus of beugelblik. De koffiebonen van Gewoon, Goede Boon zitten in verzegelde zakken met eenrichtingskleppen en werkt als volgt: een aantal dagen na het roosteren van de koffiebonen  komt koolstofdioxide vrij. Dit komt omdat koffiebonen organisch materiaal zijn. Een zak met deze eenrichtingsklep laat de koolstofdioxide vrij, zonder lucht naar binnen te laten. Hierdoor blijven de koffiebonen langer vers.


Koop kleine hoeveelheden

Een aanbieding waarbij je heel goedkoop grote hoeveelheden koffie kunt kopen klinkt aantrekkelijk, maar bedenk dat dit niet handig is met de koffiebonen opslaan. Gebrande bonen zijn maximaal 4 weken te bewaren en gemalen koffie maar 10 tot 14 dagen. De koffiebonen van Gewoon, Goede Boon zitten daarom in kleine 250 gram verpakking met eenrichtingskleppen, waardoor je je koffiebonen langer kunt bewaren voordat je ze gebruikt.Conclusie

Je bewaart de koffiebonen van Gewoon, Goede Boon het beste in de originele verpakking door het ventiel in de verpakking. Het is daarnaast belangrijk dat je de koffiebonen op een donkere plaats bewaart, bijvoorbeeld in je keukenkast.


Neem een kijkje in de shop. Hier vind je het assortiment vers gebrande koffiebonen, een koffie thuisproeverij, een koffie thuiswerk pakket, leuke koffie merchandise voor koffielovers en verschillende gratis digitale koffiecadeautjes.


24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page