top of page

Waarom zou je koffiebonen zelf malen?

Bijgewerkt op: 4 jun.

Het antwoord op de vraag waarom je zelf koffiebonen zou malen is simpel: Het is de beste manier om een kop koffie te zetten. In deze blog lees je 3 redenen waarom je zelf koffiebonen zou malen.Koffie zelf malen

  1. Zelf koffiebonen malen is leuk

  2. Je wilt betere koffie zetten

  3. De smaak van je koffie is beterZelf koffiebonen malen is gewoon leuk

Zelf je koffiebonen malen is een fijne ervaring. Koffiebonen zijn namelijk knapperig en ruiken heerlijk. Het is een fijn moment van ontspanning want je geniet van het ritme van de maling.


Je wilt betere koffie zetten en maalt zelf je koffiebonen

Zelf je je koffiebonen malen is de beste manier om verse koffie te maken. Het malen maakt namelijk een groot verschil in de smaak van je kop koffie. Zelfgemalen koffie heeft een complexer aroma en smaak dan voorgemalen koffie uit de winkel.


Koffiemolens zijn ontworpen om hele koffiebonen te vermalen tot gemalen koffie van verschillende afmetingen, waardoor je de koffie in elke fase van het koffiezetten goed kan malen. Voorgemalen koffie heeft vaak een inconsistente korrelgrootte, wat betekent dat je uiteindelijk te weinig of juist te veel gemalen koffie hebt, afhankelijk van hoe lang je het laat staan voordat je er water aan toevoegt.De smaak van je koffie is beter als je zelf koffiebonen maalt

Wanneer je vlak voor dat je koffie zet de koffiebonen maalt, wordt het aroma en de smaak sterk versterkt door het malen. Als je je eigen koffiebonen maalt, heb je dus altijd verse en smaakvolle koffie die je zet. Dit in tegenstelling tot het gebruik van voorgemalen koffie die je koopt; deze kan nooit zo goed smaken als de eerste keer dat deze gemalen werd.Dus als je op zoek bent naar een leuke, betere en lekkerdere kop koffie zetten, dan is het zelf malen van je koffiebonen een goede keus. Het zelf malen kost maar een paar minuten en vereist geen bijzondere apparatuur. Je hebt control over het eindproduct en je kunt experimenteren met verschillende soorten maling tot je de perfecte maling gevonden hebt.

Neem een kijkje in de shop. Hier vind je het assortiment vers gebrande koffiebonen, een koffie thuisproeverij, een koffie thuiswerk pakket, leuke koffie merchandise voor koffielovers en verschillende gratis digitale koffiecadeautjes.


133 weergaven0 opmerkingen

Коментарі


bottom of page