top of page

Past koffie in een koolhydraatarme levensstijl?

Bijgewerkt op: 23 aug. 2021

Het antwoord is: jazeker! Als je koolhydraatarm eet en drinkt kun je gewoon lekker koffie drinken. Koffie is dan juist gezond. Mensen die koffie drinken, lopen minder kans om diabetes type 2 te krijgen dan mensen die weinig koffie drinken*. Koffie bevat namelijk chlorogeenzuur en triogonelline, wat een gunstig effect heeft. Nog een extra reden om koffie te drinken dus!

Koffie bij diabetes type 2

Wanneer je diabetes type 2 hebt, kan koffie met cafeïne de bloedsuiker wel licht verhogen. Het is nog niet duidelijk of dat voor iedereen geldt, en bij welke hoeveelheid cafeïne. Het Diabetesfonds raadt dan ook aan niet meer dan 4 koppen koffie per dag te drinken wanneer je diabetes hebt. Dat moet goed te doen zijn toch? Veel diëtisten en huisartsen raden aan om koffie of thee te drinken in plaats van frisdrank, omdat aan frisdranken vaak ongezonde stoffen worden toegevoegd.

Wat zijn koolhydraten ook alweer?

Koolhydraten zijn zetmeel, suikers en vezels. Je lichaam verandert koolhydraten in bloedsuikers. Je hebt ze dus nodig om te leven, maar bij diabetes en overgewicht kan het helpen om te minderen met koolhydraten.

Eén kop koffie van ongeveer 250 gram bevat slechts 2 calorieën en 0,2 gram koolhydraten.

Wat als je toch wat zoets in je koffie wilt?

Soms heb je zin om je koffie een beetje op te leuken, met een lekkere siroop bijvoorbeeld. Jammer genoeg zitten in koffiesiropen vaak veel suikers. Maar ook daarvoor is een oplossing. Zo verkoopt bijvoorbeeld één van de bekendste koffiesiroopmerken Monin de smaken vanille, hazelnoot en karamel, ook in een suikervrije variant! Voor suikervrije koffiesmaakjes kun je ook terecht bij Holland & Barret. Ze verkopen bijvoorbeeld ‘Sweet Drops of Stevia’ met karamelsmaak van het merk Good Good. Met een paar druppeltjes hiervan maak je de lekkerste karamelkoffies. Als je je koffie echt spannend wilt maken, zou je eens online kunnen shoppen bij The Leann. The Leann staat erom bekend verantwoorde producten te verkopen die laag zijn in calorieën en suikers. Ze verkopen smaken als vanille, chocolade en gezouten karamel, maar ook wat bijzondere smaken zoals pindakaas, donut en marshmallow. En dat allemaal zonder calorieën en suikers. Zo kun je heerlijke drankjes maken, zoals latte en ijskoffie zonder van je koolhydraatarme levensstijl af te wijken.


Ook als je koolhydraatarm leeft, of diabetes hebt, kun je dus lekker een kop koffie drinken. Koop daarom vandaag nog een zak Gewoon goede boon koffiebonen van hoge kwaliteit en geniet van je koffiemoment. *Bron: Diabetesfonds


Neem een kijkje in de shop. Hier vind je het assortiment vers gebrande koffiebonen, een koffie thuisproeverij, een koffie thuiswerkpakket, leuke koffie merchandise voor koffielovers en verschillende gratis digitale koffiecadeautjes.

100 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page