Ontdek vier recepten met koffiebonen voor de koude seizoenen

Bijgewerkt op: 23 aug. 2021

Buiten is het koud en regenachtig. Je kunt wel een lekkere opwarmer gebruiken. Een kop koffie met speculaassmaak of misschien houd je meer van pumpkin spice latte. Ontdek in deze blog een aantal heerlijke koffiespecials voor de herfst en de winter:

· Pumpkin spice latte

· Speculaaskoffie

· Warme chocolade espresso

· Bonbonkoffie

Zo kom je de koude dagen zeker door!


Pumpkin spice latte

Iedereen die weleens bij Starbucks komt, kent vast de pumpkin spice latte wel. Deze herfstige drank geeft je een warm gevoel.

Hoe maak je het? Kook stukjes pompoen gaar en stamp deze tot een puree. Breng de puree in een pan met de melk, suiker en pumpkin spice mix (kruidenmix van kaneel, gember, kruidnagel, nootmuskaat en piment) aan de kook en roer goed door. Na het mengen van de ingrediënten haal je de pan van het vuur. Voeg nu espresso en een theelepel vanille extract toe. Giet de warme pompoendrank in een groot glas en maak het af met en toef slagroom.

Speculaaskoffie

Speculaas: dé bekende, typisch Nederlandse lekkernij van de winter. Niet alleen heerlijk als koekje, maar ook een goede toevoeging aan een kop koffie.

Hoe maak je het?

Meng de bruine suiker met de cacaopoeder en speculaaskruiden. Voeg een eetlepel kokend water toe en roer het geheel glad. Voeg dit toe aan de espressokoffie en roer goed, zodat de suiker opgelost. Meng de slagroom en de poedersuiker met elkaar en klop dit mengsel stijf. Maak de speculaaskoffie af met een toef slagroom met daaroverheen nog wat speculaaskruiden.Warme chocolade espresso

Koffie en chocolade is een gouden combinatie. Op een koude winterdag zorgt het voor een warme gloed.