top of page

Wat is een cortado?

Nog nooit van een cortado gehoord? Dat is niet gek. Deze koffiesoort is in Nederland nog niet zo bekend. In landen als Spanje, Portugal en Cuba wordt hij aan de lopende band besteld. In Nederland zie je de cortado op steeds meer gelegenheden voorbij komen. Maar wat is een cortado? En hoe wordt een cortado gemaakt? En wat zijn de kenmerken van deze kleine krachtpatser?


  • Wat is een cortado?

  • Hoe maak ik een cortado?

  • Welke koffiebonen passen het beste bij een cortado?
Wat is een cortado?

Een cortado bestaat uit een espresso waarbij de espresso wordt 'gesneden' door warme melk. Er gaat net zoveel espresso als melk in deze koffie. Deze melk heeft geen schuim, in tegenstelling tot een macchiato, waarbij schuim ondenkbaar is.
Hoe maak ik een cortado?

In een paar simpele stappen maak jij ook een heerlijke cortado. Begin met het maken van een espresso als koffieshot. Pak dezelfde hoeveelheid melk en verwarm de melk. Zorg dat er geen of weinig schuim is: Zo behoudt de koffie zijn crema laagje. Giet de melk bij de espresso en je cortado is klaar. In Spanje wordt een cortado geserveerd in een glas, maar in verschillende Zuid-Amerikaanse landen is het gebruikelijk om een keramieken kopje te gebruiken.

Welke koffiebonen passen het beste bij een cortado?

Wil jij aan de slag? Dan is Gewoon Goede Boon #3 de beste keuze voor je cortado. Deze koffiebonen smaak past namelijk het beste in combinatie met warme melk door de 100% arabica koffiebonen.

47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven