top of page

Met onze duurzame verpakking geniet nog meer van je koffie

De Gewoon, Goede Boon koffiebonen zitten in een nieuwe, duurzame verpakking zodat jij nog meer geniet van het drinken van je koffie. Deze verpakking is gemaakt van plastic recyclebare folie. Dit betekent dat je de lege verpakkingen in de PMD bak kunt doen. Een eenvoudige manier om iets goeds te doen voor het milieu. En je hoeft er nauwelijks extra moeite voor te doen.


PMD staat voor Plastic, Metaal en Drinkpakken. In deze bak verzamel je al het plastic afval dat kan worden gerecycled, zoals flessen, blikjes en nu ook onze koffiebonenverpakkingen. Door je verpakking bij het PMD afval te doen, draag je bij aan een schonere en duurzamere wereld.Duurzaam koffie verpakking


Wanneer je de verpakking van de Gewoon, Goede Boon koffiebonen in de PMD bak doet, wordt deze gerecycled tot hard plastic. Dit harde plastic kan worden gebruikt om nieuwe producten te maken, zoals speelgoed, meubels en bouwmaterialen. Door te recyclen, verminder je de hoeveelheid afval en bespaar je grondstoffen. Geniet van je koffie, en weet dat je met elke verpakking een steentje bijdraagt aan een duurzamere toekomst.


5 meestgestelde vragen over duurzame plastic recyclebare folie verpakking en koffiebonen koffie

 

Wat betekent 'plastic recyclebare folie' als duurzame verpakking?

Plastic recyclebare folie is een soort plastic dat opnieuw kan worden gebruikt. Het is speciaal gemaakt om na gebruik te recyclen. Zo wordt er minder afval geproduceerd. Dat is beter voor het milieu. Je gooit de folie in de plastic afvalbak en het wordt weer iets nieuws. Handig voor drukke gezinnen die graag hun steentje bijdragen aan een duurzamere wereld.

 

Is de plastic recyclebare folie veilig voor mijn koffiebonen?

Ja, de plastic recyclebare folie is veilig voor je koffiebonen. Het houdt de koffie vers en beschermt tegen lucht en vocht. Zo blijven de koffiebonen hun smaak en aroma behouden. Ook fijn om te weten: de folie is getest en goedgekeurd voor voedselverpakkingen. Dus je kunt met een gerust hart genieten van je kop koffie.
 

Hoe moet ik de plastic recyclebare folie weggooien?

Het weggooien van de plastic recyclebare folie is eenvoudig. Spoel de verpakking even af als er nog koffiebonenresten inzitten. Daarna kun je de folie bij het plastic afval doen. Zo draag je bij aan de recycling en het hergebruik van materialen. Makkelijk en milieuvriendelijk!

 

Is plastic recyclebare folie echt beter voor het milieu?

Ja, plastic recyclebare folie is beter voor het milieu dan gewone plastic verpakkingen. Omdat het gerecycled kan worden, vermindert het de hoeveelheid afval. Dat betekent minder vervuiling en minder grondstoffen die nodig zijn voor nieuwe verpakkingen. Voor drukke gezinnen is dit een makkelijke manier om milieubewuster te leven, zonder extra moeite.

 

Heeft de nieuwe verpakking invloed op de prijs van de koffiebonen?

De prijs die jij betaalt voor je koffiebonen blijft hetzelfde. Er is hard gewerkt om de nieuwe, duurzame verpakking betaalbaar te houden. Zodat je kan blijven genieten van Gewoon, Goede Boon koffiebonen zonder je zorgen te maken over extra kosten. Kwaliteit en duurzaamheid gaan hand in hand, voor een eerlijke prijs.
 

Wil je weten hoe je koffie inzet om verspilling tegen te gaan?

In dit artikel van Koffiepraat ontdek je verrassende manieren om koffie te gebruiken, zoals koffie-ijsjes maken, je huid verzorgen, je planten voeden en zelfs nare geuren bestrijden. Ben je benieuwd naar deze handige tips en wil je ontdekken wat je nog meer met koffie kunt doen? Lees dan het artikel en ontdek alle mogelijkheden!


7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page