top of page

Hoeveel koffie zit er in een kop koffie?

Bijgewerkt op: 25 okt. 2023

Soms kan het handig zijn om te weten hoeveel gram gemalen koffiebonen er in een kop koffie gaat. Je ontdekt het in deze blog.Waarom wil je weten hoeveel gram koffie er in een kop koffie gaat?


Het kan fijn zijn hoeveel gram koffie in een kop koffie gaat als je wilt vergelijken welke koffiemethode het beste bij jouw portemonnee past. Of wanneer je besluit om met een koffiemolen zelf je koffiebonen te malen. Bij deze 2 situaties moet je weten hoeveel gram koffie er in een kop koffie zit.


Hoeveel schepjes koffie heb je nodig bij filterkoffie?


Meestal is een volle schep met een koffieschepje of eetlepel ongeveer 7 of 8 gram. Dit is voldoende voor een kop normale zwarte koffie. De richtlijn voor de dosering van een kop filterkoffie is dan ook ongeveer 7 gram gemalen koffie per 100 tot 125 ml water. Meestal is dit handig te meten meteen koffielepeltje of een maatlepel, maar smaken verschillen. Dus experimenteer wat het beste bij jouw smaak past.


Hoeveel koffiebonen heb je nodig voor een kop koffie?


Voor één kopje koffie zijn ongeveer 70 gebrande koffiebonen nodig. Deze 70 koffiebonen produceren ongeveer 7/8 gram koffie. Dit betekent dat je van de koffiebonen in een zakje koffiebonen 250 gram van Gewoon Goede Boon zo'n 36 koppen koffie zet.
45 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page