top of page

Welke koffiemolen moet je hebben?

Bijgewerkt op: 7 jan.

Een kop koffie smaak het lekkerst wanneer je de koffiebonen maalt net voordat je ze mengt met warm water. Dit malen kan met twee soorten koffiemolens, bijvoorbeeld als je geen volautomaat koffiezetmachine hebt of wilt. In deze blog ontdek je het verschil tussen twee typen koffiebonenmalers en een aantal toppers voor het geval je er een wilt aanschaffen.*
2 soorten koffiemolens


Wanneer je besluit om zelf je koffiebonen te malen, heb je de keuze uit twee soorten:

  • Elektrische koffiemolen

  • Handmatige koffiemolen

Eigenlijk zit het verschil al meteen in de naam: een elektrische koffiemolen werkt op stroom. Je begint met malen door een knop in te drukken waarmee je de mesjes activeert. Door het draaien van de mesjes, maal je je koffiebonen. Vaak zitten er verschillende standen op een elektrische koffiemolen. Onthoud als vuistregel 5 seconden voor zeer grof en 20 seconden voor fijn.

Met een handmatige koffiemolen maal je je koffiebonen ... met de hand. Net wat minder gemak dan malen met een elektrische koffiemolen, maar je hebt wel echt letterlijk gevoel bij het malen. Je bepaalt zelf namelijk het ritme en de snelheid.

Koffiemolens komen in allerlei soorten en maten. Hier van beide soorten een top 3 op beoordeling.


Top 3 elektrische koffiemolens

  1. Bosch TSM6A013B

  2. Krups Koffiemolen F20342

  3. KitchenApp Retro koffiemolen 200W


Bosch TSM6A013B

Met deze elektrische koffiemolen maal je in een handomdraai je koffiebonen voor een verse kop koffie. Door de knop lang of kort in te drukken, bepaal je hoe grof je je koffiebonen maalt, de zogenaamde maalgraad. Omdat deze elektrische koffiemolen alleen werkt wanneer het deksel geplaatst is, is deze koffiemolen heel veilig. Door de inhoud van 75 gram koffie, maak je met 1 maalsessie ongeveer 9 of 10 kopjes koffie. De Bosch TSM6A013B is verkrijgbaar in 3 toffe kleuren: zwart, crème en wit.


Krups Koffiemolen F20342

Deze koffiemolen is multifunctioneel, want je maalt er niet alleen je koffiebonen mee, maar ook noten, zaden en kruiden. Super handig! Deze elektrische koffiemolen heeft een inhoud van 85 gram koffie, waardoor je er gemiddeld 10 of 11 kopjes koffie mee zet per maalsessie. Ook bij deze koffiemolen zit de extra veiligheidsmaatregel dat de messen alleen draaien wanneer de deksel op het apparaat zit. De koffiemolen is verkrijgbaar in de kleur zwart.
KitchenApp Retro koffiemolen 200W

Deze koffiemolen heeft een echte retro look en is daarmee een eyecatcher in je keuken. Daarnaast is deze koffiemolen ook multifunctioneel: de 200W motor en roestvrijstalen messen zijn geschikt zijn voor voedsel. Hierdoor kun je makkelijk verschillende ingrediënten vermalen naast je koffiebonen. Je maalt er bijvoorbeeld ook kruiden, noten, granen en zout mee. Deze koffiemolen kent een inhoud van 80 gram, wat betekent dat je ongeveer 10 koppen koffie zet per maalsessie.
Top 3 handmatige koffiemolens

  1. VDN

  2. NOI Amsterdam

  3. Hario Skerton PLUS


VDN

Deze handmatige koffiemolen is van roestvrijstaal van Duitse kwaliteit. Je klapt de hendel in waardoor je je koffiemolen makkelijk mee neemt. Super handig als je bijvoorbeeld koffie wilt drinken op de camping, met een wandeling, met backpacken, buitenreizen of elk koffie-avontuur dat je kiest. Met deze handmatige koffiemaler kun je ook specerijen of kruiden malen. Of als je gewoon minder ruimte hebt om je koffiemaler te bewaren. Met deze koffiemaler maal je koffie voor ongeveer 5 koppen koffie per maalsessie.NOI Amsterdam

Deze RVS handmatige koffiebonenmaler heeft verstelbare standen en een reinigingskwast. Deze koffiebonen maler is 90% stiller dan de elektrische variant, dus ideaal voor ‘s ochtends vroeg. De keramische maalschijf van de NOI amsterdam® koffiemaler minimaliseert de hitte tijdens het malen zodat de koffiebonen niet aanbranden. Hierdoor blijft de rijke en originele smaak van de koffiebonen behouden. Met deze koffiemaler maal je koffie voor ongeveer 5 koppen koffie per maalsessie.
Hario Skerton PLUS Deze handmatige koffiebonen maler maakt gebruik van keramische burrs, zodanig dat de koffiebonen geen oliën en smaken verliezen tijdens het slijpproces. Met deze koffiebonen maler maal je 100 gram per maalsessie wat maar liefst 13 koppen koffie per maalsessie betekent. De koffiebonen maler Hario Skerton PLUS wordt geleverd in zwart.

Zin in een lekker verse kop koffie? Dat zet je met de koffiebonen van Gewoon, Goede Boon. Die passen perfect bij je koffiebonen maler, of je nou voor elektrisch of handmatig kiest.


* Let op: Gewoon Goede Boon is transparant en krijgt bij sommige artikelen genoemd in deze blog een kleine vergoeding wanneer je besluit een artikel te kopen. Zo steun je Gewoon Goede Boon terwijl jij gewoon dezelfde prijs betaalt voor je product.


76 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page