top of page

Hoe lang zijn koffiebonen houdbaar

Bijgewerkt op: 7 jan.

Hoe lang kun je koffiebonen bewaren? In deze blog lees je het antwoord. Ook lees je wanneer je koffiebonen vers zijn en krijg je een aantal bewaartips.


  • Houdbaarheid van koffiebonen

  • Verse koffiebonen

  • Het bewaren van je koffiebonen


Houdbaarheid van koffiebonen

Wist je dat koffiebonen jarenlang houdbaar zijn? Als je koffiebonen maar goed bewaart, bijvoorbeeld in een luchtdichte pot. Als je je koffiebonen gemalen hebt, en ze blootstelt aan zuurstof, dan blijft je koffie ongeveer twee weken vers. Daarna gaat de smaak van je koffie achteruit.


Open verpakking

Is de verpakking van je koffiebonen open? Bewaar je koffiebonen dan maximaal drie weken, bijvoorbeeld in een keukenkast.
Gesloten verpakking

Is de verpakking van je koffiebonen gesloten? Volg dan het bewaaradvies op de verpakking van het product en bekijk de houdbaarheidsdatum. Je kunt droge koffiebonen tot 1 jaar na de houdbaarheidsdatum nog gebruiken, als je het droog bewaart.

Verse koffiebonen

Als je niet helemaal zeker weet of je koffiebonen vers zijn, dan kun je dit checken. Je inspecteert je koffiebonen door te ruiken of je koffiebonen nog goed zijn. Of je kijkt of je koffiebonen geen zichtbare schimmels bevatten.


Zijn je koffiebonen een tijdje bewaard zonder luchtdichte afsluiting, bijvoorbeeld omdat ze op kantoor al een hele poos in de machine zitten, dan kun je de koffiebonen beter niet meer gebruiken. Ook kun je je koffiebonen beter niet meer gebruiken als ze nat zijn geworden.


Het bewaren van je koffiebonen

Bij verse koffie komen de aroma’s en oliën van koffiebonen het beste tot hun recht. De smaak gaat verloren wanneer koffie te veel wordt blootgesteld aan lucht, licht, vocht en warmte. Daarom is het cruciaal om koffie op de juiste manier te bewaren. Dit betekent je koffiebonen beschermen tegen lucht, vocht en warmte. Als je meer wilt weten over hoe je je koffiebonen het beste bewaart, lees je deze blog.
De verpakking van Gewoon, Goede Boon koffiebonen

Gewoon, Goede Boon verpakt haar koffiebonen in een speciale verpakking met een lucht ventiel. Het ventiel zorgt ervoor dat de zuurstof uit de zak kan. Eenmaal bij je thuis, bewaar je je koffiebonen het beste in een luchtdichte, droge en donkere plaats. Zo blijven je koffiebonen lang houdbaar.

Neem een kijkje in de shop. Hier vind je het assortiment vers gebrande koffiebonen, een koffie thuisproeverij, een koffie thuiswerk pakket, leuke koffie merchandise voor koffielovers en verschillende gratis digitale koffiecadeautjes.

1.129 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page