top of page

Zo maak je in 4 stappen een hartje in je koffie

Bijgewerkt op: 7 jan.

Dat hartje in je cappuccino koffie dat je krijgt van je barista: Het is toch een leuk effect. Het is gewoon bijna zonde om op te drinken. Wist je dat het maken van zo’n hartje helemaal niet moeilijk is? In deze blog ontdek je hoe ook jij in een paar stappen een hartje maakt met melkschuim.


Latte art is de kunst van het gieten van decoratieve ontwerpen op een cappuccino of caffè latte. De "kunstenaar", meestal de barista, schenkt met een speciale techniek de geschuimde melk in de crèmelaag van een espresso. (Bron: Wikipedia)


Voordat je begint zet je eerst een espresso. Schuim je melk goed op in je melkkannetje Staat dit klaar? Dan kun je aan de slag met de volgende 4 stappen.Hartje i je koffie

  • Stap 1: Roer even door je espresso. Zo breek je de cremalaag en wordt je melk beter opgenomen.

  • Stap 2: Nu ga je de melk uit je kannetje schenken op je espresso. Begin hoog en rustig met schenken van de melk op je espresso terwijl je je kopje schuin houdt. Doe dit in een ronddraaiende en constante beweging totdat je op 3/4e van je kopje zit.

  • Stap 3: Schenk nu, met je kannetje lager, bijna op het kopje. Er ontstaat een soort appeltje.

  • Stap 4: Houd je melkkannetje nu weer hoger en maak een vloeiende beweging naar beneden. Je trekt hiermee tijdens het schenken op het laatst een streepje recht door het appeltje heen. Zo ontstaat de vorm van een hartje.

Gewoon, Goede Boon heeft de perfecte koffiebonen als je van melk in je koffie houdt. Bijvoorbeeld voor je cappuccino, latte macchiato of flat white. Shop hiervoor Gewoon, Goede Boon #3: deze koffiebonen zijn verfijnd en zoet. Perfect voor je melk combinatie door de 100% kwalitatieve arabicabonen.


511 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page