top of page

Wat is koffie Americano?

Bijgewerkt op: 23 aug. 2021

Er is een groot aanbod aan koffievarianten. Bijvoorbeeld Espresso’s, Cappuccino’s of Lungo’s. Hier kijken we naar wat een Americano eigenlijk is.


Caffè Americano is een koffiebereiding waarbij je espresso aanlengt met een even grote hoeveelheid heet water van 88 – 82 graden Celsius. Op deze manier wordt een koffiesmaak gecreëerd die lijkt op de smaak van filterkoffie. Caffè Americano is, samen met de espresso en de cappuccino, één van de meest gedronken koffievarianten.


De naam Americano komt van het brouwsel dat Amerikaanse soldaten tijdens de Tweede Wereldoorlog in Italië dronken. De traditionele Italiaanse espresso’s bleken te sterk voor de soldaten, die de zachtere Amerikaanse koffies gewend waren. Door de espresso’s aan te lengen met water, werd een smaak gecreëerd die hen aan thuis deed denken.

De Caffè Americano behoudt het karakter van een espresso maar is milder van smaak. Het doet denken aan filterkoffie. Daarbij is het volume groter wat de meeste koffiedrinkers waarderen, omdat je dan langer van je koffie geniet.Er is een verschil tussen landen hoe de bereiding van een Caffè Americano bereiding plaats vindt. In Amerika wordt de koffie aan het water toegevoegd, terwijl Australiërs en Nieuw Zeelanders water toevoegen aan espresso. Welke bereidingswijze het lekkerst is, verschilt per persoon dus oordeel zelf.


Neem een kijkje in de shop. Hier vind je het assortiment vers gebrande koffiebonen, een koffie thuisproeverij, een koffie thuiswerkpakket, leuke koffie merchandise voor koffielovers en verschillende gratis digitale koffiecadeautjes.

45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Yorumlar


bottom of page