top of page

Waar komt koffie vandaan?

Bijgewerkt op: 23 aug. 2021

Er is een aantal legendes over koffie en haar oorsprong. De legende die het meest geaccepteerd is, is die van Kaldi, een geitenhoeder in Ethiopië. Deze leefde 300 jaar na Christus.


Kaldi trok met zijn geiten door de bergen in Abessinie, nu bekend als Ethiopie. Volgens de overlevering zou hij gemerkt hebben dat zijn geiten opvallend energiek waren nadat ze de bessen van een bepaalde struik gegeten hadden. Ze maakten de gekste sprongen, maakten veel lawaai en weigerden mee naar huis te gaan.Kaldi nam zelf wat van de besjes van de struik. De besjes smaakten lichtzoet en bestonden uit een laag vruchtvlees met zaadjes in de kern. Toen hij op deze zaden kauwde, kreeg hij het gevoel dat hij alles aan kon. Hij kreeg energie en had het gevoel dat hij niet meer moe zou worden. Op dat moment was de koffiebes ontdekt.


De verspreiding van de bessen is gestart door de Arabieren. Ook het koffiebranden is een Arabische vondst. Al snel werden overal koffiehuizen geopend en na een eeuw was koffie ook in Europa populair. Nu is koffie, na olie, het grootste handelsproduct ter wereld.


Neem een kijkje in de shop. Hier vind je het assortiment vers gebrande koffiebonen, een koffie thuisproeverij, een koffie thuiswerkpakket, leuke koffie merchandise voor koffielovers en verschillende gratis digitale koffiecadeautjes.

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page