top of page

Op z'n Italiaans: Affogato koffie toetje

Bijgewerkt op: 7 jan.

Italianen zijn er goed in. Ze maken met maar een paar ingrediënten de heerlijkste gerechten. Zo ook de affogato: een heerlijk Italiaans toetje met een super simpele basis. Je hebt maar twee ingrediënten nodig, vanille-ijs en supersterke espresso.


Affogato is een Italiaans ijsdessert, waarbij een bolletje vanille-ijs in een kopje wordt overgoten met hete espresso. Affogare betekent verdrinken in het Italiaans, en het bolletje ijs verdrinkt min of meer in de espresso. (Bron: Wikipedia)

De klassieke affogato maken is niet moeilijk: je pakt een glas en doet er een bolletje roomijs in. Zet een kopje sterke espresso en giet dit over je bolletje roomijs. Of serveer de espresso er naast en laat je gasten zelf de espresso over het ijs gieten. Genieten!Naast de klassieke variant, kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld chocolade-ijs in plaats van vanille-ijs. Of begin je toetje met een laagje hazelnootsiroop, of amandellikeur, onder je vanille-ijs. Je kunt het ook omdraaien, doe eerst de koffie in je glas, dan een bolletje roomijs en top het af met stukjes brownie of chocolade snippers. Je maakt je toetje helemaal af met geroosterd amandelschaafsel.

Gewoon, Goede Boon heeft de perfecte koffiebonen als je van een sterke espresso houdt die perfect past bij je Affogato: Gewoon, Goede Boon #2. Deze koffiebonen zijn krachtig en sterk. De koffie van deze koffiebonen is donker en bruin van kleur, ruikt naar een roasted cereal aroma en is perfect in balans met een licht bitter zachte afdronk. Gewoon, Goede Boon #2 koffiebonen zorgen voor een krachtige koffiebeleving die past bij je Italiaanse Affogato.49 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page