top of page

Is koffie vegan?

Bijgewerkt op: 23 aug. 2021

Het is al lang geen hype meer: vegan is here to stay. Weet jij wat vegan precies is? En is koffie eigenlijk vegan?


Om maar meteen met de deur in huis te vallen: warme dranken zoals thee en koffie zijn eigenlijk altijd vegan, tenzij er melk aan toegevoegd is. Voor de melk geldt dat dierlijke melk uiteraard niet veganistisch is, maar alle soorten plantaardige melk wel. Leuk weetje: de meeste veganisten drinken hun koffie zwart of met suiker.


Wat is vegan?
Vegan is een woord dat staat voor het Nederlandse veganisme. Veganisme is een levenswijze waarin gestreefd wordt naar het vermijden van het gebruik van dierlijke producten. Als zodanig gelden ten eerste delen van het dierenlichaam of producten die daarvan vervaardigd zijn en ten tweede door dieren voortgebrachte producten, zoals zuivel en honing.

De meeste ‘beginnende veganisten’ denken in het begin vaak aan wat je wel of niet kunt eten. Daarna volgt meestal wat je wel en niet kunt drinken. Melk is natuurlijk duidelijk niet veganistisch maar verder lijken de meeste danken in eerste instantie wel oké.Vegan drankjes

Niet alle dranken zijn veganistisch. Natuurlijk zijn er de voor de hand liggende dranken die gemaakt zijn van melk. Maar ook wijn, bier en sap zijn niet altijd veganistisch, vanwege dierlijke ingrediënten of hulpstoffen. Hulpstoffen zijn stoffen die niet zelf in de drank aanwezig meer zijn, maar wel gebruikt worden tijdens de bereiding. Denk bijvoorbeeld aan gelatine dat soms wordt gebruikt om appelsap helderder mee te maken. Deze hulpstoffen hoeven niet op de verpakking vermeld te worden. Je kunt contact opnemen met de fabrikant om hierachter te komen. (bron: Vegan Wiki)


Neem een kijkje in de shop. Hier vind je het assortiment vers gebrande koffiebonen, een koffie thuisproeverij, een koffie thuiswerkpakket, leuke koffie merchandise voor koffielovers en verschillende gratis digitale koffiecadeautjes.

1.506 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page