top of page

Dit is waarom je koffie ijsblokjes in je vriezer wilt

Bijgewerkt op: 7 jan.

IJskoffie bestaat in veel soorten. Gewoon als koude koffie of een luxere variant met bijvoorbeeld roomijs. Onmisbaar in je ijskoffie zijn je ijsblokjes. Je kunt gewone ijsblokjes gebruiken, maar hier wordt je koffie een beetje waterig van. Gebruik daarom koffie ijsblokjes: In deze blog lees je waarom je dit wilt en hoe je het maakt.


  • Waarom je koffie ijsblokjes wilt

  • Hoe maak je koffie ijsblokjes

Waarom je koffie ijsblokjes wilt

Je wilt koffie ijsblokjes omdat je koffie lekker koel en fris blijft. Als je koffie ijsblokjes in plaats van gewone ijsblokjes gebruikt, maakt dit de smaak van je koude koffie niet waterig als de ijsblokjes smelten.

Hoe maak je koffie ijsblokjes


Het maken van je koffie ijsblokjes is heel simpel. Je maakt je koffie of espresso, het liefst niet te sterk. Eventueel vul je je koffie of espresso aan met water. Laat je koffie afkoelen tot kamertemperatuur. Houd je wel van likeur in je koude koffie? Giet dan een scheut Tia Maria, Baileys of Sheridan’s in je koffie. Giet je koffie in een vorm voor ijsblokjes en laat je koffie bevriezen in de diepvries.
Tip: gebruik een aparte ijsblokjes vorm voor gewone ijsblokjes en een voor koffie ijsblokjes. Zo voorkom je dat je gewone ijsblokjes naar koffie smaken.

Je koffie ijsblokjes smaken heerlijk in onderin een cocktail glas met 2 afgekoelde espresso’s, wat room en wat koude melk voor een koude koffie verkeerd.


Wil je een goede koude koffie met koffie ijsblokjes?

Koop je koffiebonen in de shop. Je vindt er het assortiment koffiebonen, een koffie proeverij, een koffie thuiswerkpakket, leuke koffie merchandise voor koffie lovers en verschillende gratis digitale koffie cadeautjes.

160 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page