top of page

Hoe je de perfecte cocktail voor koffie drinkers maakt: espresso martini

Bijgewerkt op: 7 jan.

Ben je een koffie liefhebber die ook wel eens een cocktail drinkt? Probeer dan echt eens een espresso martini. Een espresso martini is niet alleen krachtig en opwekkend door de koffie, maar ook romig en zoet door de likeur. Laat de espresso dus alvast pruttelen en pak je cocktail shaker er maar bij: In deze blog ontdek je niet alleen de herkomst van de espresso martini, maar leer je ook hoe je zelf een heerlijke espresso martini maakt.


  • Hoe de espresso martini is ontstaan

  • Aan de slag: maak je espresso martini


Hoe de espresso martini is ontstaan

Er zijn meerdere verklaringen hoe de espresso martini is ontstaan. Zo zou de cocktail zijn uitgevonden door Dick Bradsell in de jaren 1980, toen in de Freds Club in Londen een jonge vrouw vroeg om iets wat haar zou “wakker maken en daarna verneuken” (Wake me up, and then fuck me up).Ook zijn er uitspraken van Bradsell bekend over de omstandigheden waarin het drankje is uitgevonden.


“De koffiemachine in Soho Brasseries stond direct naast de bar waar ik mijn drankjes serveerde. Het was een nachtmerrie, want er lag overal koffiedik, dus koffie zat steeds in mijn gedachten. En destijds ging het altijd over wodka – dat was het enige wat iedereen dronk”Aan de slag: maak je espresso martini


Zet je martini glas in de koelkast. Verzamel je cocktailshaker en je barmaatje. Zet vanille wodka, Kahlua, suiker, een theelepel, crushed ijs en je koffiebonen klaar.


Zet van je koffiebonen een kop espresso en voeg een halve theelepel suiker toe. Laat de espresso afkoelen: Zo zorg je ervoor dat je crushed ijs niet smelt. Vul je cocktail shaker met crushed ijs en voeg met je barmaatje een shot wodka, een shot Kahlua en je afgekoelde espresso toe. Nu shake je je cocktail krachtig heen en weer.
Schenk je cocktail door een zeef in je gekoelde martini glas en maak je cocktail af door er 3 koffiebonen op te leggen. Geniet van je cocktail!


De koffiebonen van Gewoon, Goede Boon matchen goed met het maken van je espresso martini. Gewoon Goede Boon #2 is de krachtigste boon die past bij een optimaal cocktail resultaat. Je koopt Gewoon, Goede Boon #2 in de shop waar je het assortiment koffiebonen vindt. Ook vind je er een koffie proeverij, een koffie thuiswerkpakket, leuke koffie merchandise voor koffie lovers en verschillende gratis koffie cadeautjes.


109 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page