top of page
Image by Nathan Dumlao

CAFEÏNEARME KOFFIE 

Koffie is niet alleen een drankje, het is een beleving. Voor velen van ons is het een essentieel onderdeel van onze ochtendroutine, een moment van rust in de middag of zelfs een sociale gebeurtenis om te delen met vrienden. Maar wat als je graag van die heerlijke smaak wilt genieten, zonder de bijbehorende cafeïne kick? Dat is waar cafeïnearme koffie, Gewoon Goede Boon #4, om de hoek komt kijken.

 

Smaak cafeïnearme Gewoon Goede Boon #4

 

Cafeïnearme koffie biedt een fantastisch alternatief voor koffieliefhebbers die minder cafeïne willen nuttigen. Met de cafeïnearme koffiebonen Gewoon Goede Boon #4 geniet je niet alleen van de heerlijke smaak van koffie, maar ook van de geruststelling dat je cafeïne-inname aanzienlijk minder is. 

 • 100% kwalitatieve Arabica koffiebonen, dus koffiebonen smaak is subliem.

 • Zoet/zuur, licht bittere nasmaak, ervaring met aangename afdronk. 

 • Koffiebeleving alsof je reguliere koffie drinkt met goede smaak.

 • Koffiebonen blend Brazilië, Ethiopië, Honduras en Colombia.

 • Koffiebonen koffie van hoge klasse koffiebonen.

 • Cafeïne-arm: 98,62% cafeïnevrij.​

 • Rustig medium gebrand.

WAT KLANTEN ZEGGEN

Barista Pouring Coffee

Fanny Bol, Fotograaf en Virtual Assistant voor ondernemers 

Ik moet op mijn cafeïne inname letten. en ben blij dat er nu een cafeïnearme koffieboon is. Ik proef direct kwaliteitsverschil met andere koffiebonen die ik probeerde. De koffiebonen  hebben een rijkere, vollere smaak, ik geniet nu meer van mijn cappuccino's. 

Barista Making Latte To Go

Sabrina Paulusma, Marketing Manager

Ik ben verbaasd hoe lekker cafeïnearme koffie kan zijn. Ik vind Gewoon Goede Boon niet van gewone koffiebonen met cafeïne te onderscheiden! En dat zuurtje is heerlijk. Ik vind deze koffiebonen heerlijk als latte macchiato.  

Image by Clay Banks

Angela den Daas, Coach en Verbinder in ouderschap

Gewoon Goede Boon #4 is een lekkere koffieboon. Het smaakt bijna als gewone koffie zoals ik het graag heb. Je proeft niet dat het cafeïnearm is! De koffie ruikt sterk en pittig. Gewoon Goede Boon #4 is vol, sterk en lekker! 

GEZONDHEIDSEFFECTEN

Naast een oppeppend effect door cafeïne, waarderen we koffie ook om de rijke smaak en aroma. Maar wat als je minder cafeïne wilt drinken? Kun je nog steeds genieten van de gezondheidsvoordelen met koffie van cafeïnearme koffiebonen?

 

Cafeïnearme koffie biedt een scala aan gezondheidsvoordelen. Van antioxidanten tot het verlagen van het risico op bepaalde aandoeningen, cafeïnearme koffie kan een goede keuze zijn als je cafeïne wilt verminderen zonder de voordelen van koffie te missen. Het is belangrijk op te merken dat individuele reacties kunnen variëren, dus luister altijd naar je eigen lichaam en kies de optie die het beste bij je past.

Voordelen

 • Antioxidanten: Net als gewone koffiebonen bevatten cafeïnearme koffiebonen antioxidanten, zoals polyfenolen. Deze antioxidanten kunnen helpen bij het bestrijden van ontstekingen en het verminderen van het risico op bepaalde chronische ziekten.

 • Verbeterde mentale gezondheid: Cafeïnearme koffie kan ook voordelen bieden voor je mentale gezondheid. Hoewel cafeïne vaak wordt geassocieerd met alertheid, suggereren sommige onderzoeken dat het drinken van cafeïnearme koffie kan helpen bij het verminderen van angstniveaus en het verbeteren van je stemming.

 • Betere slaapkwaliteit: Omdat cafeïnearme koffie een minder stimulerend effect heeft, kan het een betere keuze zijn als je gevoelig bent voor cafeïne en moeite hebt met slapen. Het drinken van cafeïnearme koffie kan helpen om je slaapkwaliteit te verbeteren zonder nadelen van veel cafeïne.

 • Minder hormonale klachten: cafeïnearme koffie nuttigen vermindert de effecten van hormonale klachten bij bijvoorbeeld de overgang. Cafeïne kan namelijk opvliegers en nachtelijk zweten triggeren.

Nadelen

 • Minder energieboost: Minder cafeïne betekent dat cafeïnearme koffie niet dezelfde energieboost biedt als gewone koffie. Als je op zoek bent naar een snelle opkikker, kun je je mogelijk minder alert voelen na het drinken van cafeïnearme koffie.

 • Smaakverschil: Sommige mensen vinden dat cafeïnearme koffie een iets andere smaak heeft dan gewone koffie. Dit kan te wijten zijn aan minder cafeïne, dat de smaak van de bonen kan beïnvloeden. Er gaat aan de cafeïnearme koffiebonen van Gewoon Goede Boon #4  geen extra proces vooraf aan het drogen en branden van de koffiebonen. Hierdoor bevat je koffie minder cafeïne dan de reguliere gemiddelde 9% en is de smaak subliem. 

VOOR WIE IS CAFEÏNEARME KOFFIE

Je bent een koffieliefhebber en zoekt  hoogwaardige cafeïnearme koffie.

Je bent een dame tussen de 40 en 60 jaar en drinkt thuis koffie van koffiebonen. Je kiest er vanwege hormonale klachten voor om je koffie met minder cafeïne te nuttigen.

Je bent gevoelig voor cafeïne, of je wilt 's avonds koffie drinken zonder negatieve effecten van cafeïne. Je drinkt cafeïnearme koffie van koffiebonen.

Je behoort tot het gezelschap van cafeïnearme koffie-drinkers die het smaakpalet van koffiebonen wilt uitdagen

Wat weet jij over koffie?

Koffie is volksdrank nummer 1. Wist je dat een gemiddelde Nederlander drie koppen koffie per dag drinkt? Hoeveel koppen koffie drink jij? Wat weet je eigenlijk over koffie? Wil je niks missen? Lees de Koffiepraat en kom meer te weten over koffie. 

 

> Lees Koffiepraat

bottom of page